نوعی از معاملات که در جامعه میتواند اسباب دردسرهای مختلف شود، معاملات املاک است. برای این که معامله شما به درستی صورت گیرد، باید دو مرحله زیر را انجام دهید.
مرحله اول: دفاتر مشاوره املاک
مشاوران املاک، در نقش واسطه ها ، طرفین قرارداد را به هم نزدیک میکنند، اما باید حتماً ، قرارداد را در دفتر اسناد رسمی ثبت کنید. اگر به بنگاه میروید و مبایعه نامه مینویسید، حتماً زمان رفتن به دفتر اسناد رسمی و شماره آن را تعیین کنید و به توافق بعدی واگذار نکنید. باید توجه کنید به لحاظ زمانی، فاصله تنظیم مبایعهنامه تا حضور در دفتر اسناد رسمی باید کمترین فاصله باشد.
نکته دیگری که در بنگاه املاک باید مورد توجه قرار گیرد، این است که بعد از تنظیم مبایعهنامه ممکن است معلوم شود که ملک در رهن بانک یا توقیف بوده است یا این که اصلا طرف معامله شما مالک نبوده است. ممکن است این مورد در شرایطی معلوم شود که شما مبایعهنامه را امضا کردها و بخش بزرگی از مبلغ را پرداختهاید. برای اینکه با این مشکل روبهرو نشوید، قبل از آنکه مبایعهنامه را امضا کنید، با م یکی ازکارشناسان دفاتر اسناد رسمی یا مراجعه به اداره ثبت، از آخرین وضعیت ملک مورد معامله باخبر شوید.
همچنین سعی کنید بیشتر مبلغ قرارداد را در دفتر اسناد رسمی و همزمان با تنظیم سند رسمی بپردازید. در ضمن توصیه میشود که زمان امضای مبایعهنامه و مراجعه به دفترخانه طولانی نباشد، چون با کوتاه بودن این زمان در صورت نوسان قیمت ملک و گران شدن نرخها، طرفین به فسخ معامله و یا خلف وعده وسوسه نمیشوند، اما با توجه به نرخ تورم، اگر این زمان طولانی باشد، با افزایش قیمت ملک، فروشنده وسوسه میشود که با انتقال ملک با قیمتی که توافق شده، مخالفت کند که باعث دردسرهایی بعدی خواهدشد.
توصیه دیگر اینکه، مردم به مشاوران املاک دارای پروانه کسب مراجعه کنند، کسانی که مورد تایید اتحادیه مشاوران املاک و وزارت بازرگانی هستند. اینگونه مشاوران با نصب برچسب روی شیشه محل کسبشان و با دارا بودن کد رهگیری، شناخته میشوند. کد رهگیری معامله ملک خریداری شده را حتما بگیرید.
مرحله دوم : دفاتر اسناد رسمی
سند رسمی در ادارهها و بانکها ویژگی های زیادی برای صاحب سند دارد. بنابراین برای خرید و فروش ملک حتما” به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد، اعتبار وکالت بلاعزل است که در دفاتر اسناد رسمی منعقد میشود. این نوع وکالت خیلی کاربرد دارد، اما شهروندان باید توجه داشته باشند که نباید زیاد به این قرارداد دل ببندند و حتما هرچه زودتر تکلیف قرارداد را روشن کنند. وکالت ممکن است بر اثر عواملی ، باطل یا ابطال یا فسخ یا منفسخ شود. مثلا وکالت با فوت یکی از طرفین و یا محجور شدن آنان از بین میرود.
بنابراین اگر موکلی که وکالت داده است، آایمر بگیرد ادامه مطلب.
برای مطالعه بیشتر به نکات حقوقی ملکی، دانستنی های حقوقی ملکی، مجله دلتا مراجعه کنید.
درباره این سایت